Stoffen en materialen

Onze badpakken zijn met zorg uitgekozen om een hoogwaardige kwaliteit te garanderen. Er zijn drie verschillende types stoffen te vinden in de burkini-industrie. Die vindt u uiteraard ook terug in onze collectie! Dit zijn burkinis die gemaakt zijn van:

(1) Lycra: wordt veel gebruikt in zwemkleding en overige sportkleding. Het materiaal voelt exact hetzelfde aan als badpakstof: flexibel en comfortabel. Deze burkini zit erg comfortabel, voelt licht aan in het water en sluit naadloos aan op de huid. Lycra is in verschillende diktes en structuren verkrijgbaar. De prijzen worden dan ook mede bepaald door die dikte en structuur: de kwaliteit van de zwemkleding verandert hier immers door.

(2) Microfiber: dit is geen stretch-materiaal; en zit hierdoor wat losser op uw huid. Microfiber is lichtglanzend en heeft een heerlijk gladde structuur. Het voelt ontzettend licht in het water; en draagt ook enorm comfortabel.

(3) Zowel lycra als microfiber: onze badpakken bestaan soms deels uit lycra (de broek en de mouwen van de tuniek) als uit microfiber (de tuniek zelf), voor optimaal draagcomfort tijdens het zwemmen. Deze badpakken genieten van de voordelen van beide materialen: ze zijn zowel licht (microfiber) als prettig op de huid (lycra).

Het is vooral uw eigen voorkeur! Wat vindt u prettig – en vooral ook mooi?